Amerikaanse bankbiljetten die gebruikt zijn in Azië, moeten minimaal 7 tot 60 dagen in quarantaine. Daarna mogen ze weer in omloop gebracht worden in de VS.

In Zuid-Korea gaan zelfs alle bankbiljetten in quarantaine. De centrale bank houdt briefgeld minimaal twee weken in quarantaine, dan pas mogen de biljetten weer in circulatie komen. Soms worden ze zelfs verbrand om besmetting te voorkomen.

De Nederlandse banken nemen ook maatregelen. Personeel mag grotendeels niet meer naar het hoofdkantoor in Utrecht van de Rabobank komen. Mensen die al getest zijn en de meeste taken ook op afstand kunnen uitvoeren, worden geacht geen fysiek contact meer met collega’s te hebben.

ABN en ING ondernemen ook acties, wie thuis kan werken werkt gewoon vanuit huis. Er werken bij beide banken nog maar een handjevol mensen op kritieke afdelingen.

Rabobank voorspelt dat economische groei halveert. , zelfs als Covid-19 niet verder verspreidt. In dat scenario groeit de wereldeconomie nog met 1,6 procent. Als de virusuitbraak een pandemie wordt, blijft er nauwelijks groei over.Door admin