Coronavirus en werkloosheid

Het coronavirus heeft sinds maart bijna elk deeltje van het leven van de mensen beïnvloed, ook de manier waarop zij werken en hun werkzekerheid. Het verlies van je baan kan veel aspecten van je leven beïnvloeden en je angstig maken voor de toekomst. Of je nu je baan kwijt bent of ontslagen bent, je maakt je zorgen over je financiën, het gebrek aan gezondheidszorg en het vinden van een nieuwe baan, terwijl je tegelijkertijd het verlies van je dagelijkse routine en gevoel van veiligheid moet verwerken. Deze achtbaan van gevoelens kan soms vermoeiend zijn. Gelukkig zijn er tijdens deze stressvolle situatie manieren om je geestelijke gezondheid te bewaren en erdoor te komen.

Op zoek gaan naar ander werk

Het vinden van een nieuwe baan in deze Corona tijden is niet eenvoudig. Er zijn verschillende manieren om een nieuwe job te vinden tijdens deze epidemie. Je kan online opzoekwerk doen naar vacatures die openstaan. Veel bedrijven plaatsen vacatures op hun eigen website of op wervingssites. Naar aanleiding van het stijgend aantal corona patiënten, zijn meer en meer bedrijven op zoek naar artsen. Daarom, zijn basisarts vacatures heel populair gedurende deze tijden. Indien je gespecialiseerd bent in dat vak, ligt dit zeker in je voordeel.  Daarnaast, kan je je ook inschrijven bij een algemeen of gespecialiseerd wervingsbureau. Indien je voor een bepaald bedrijf wilt werken, ga dan na of ze rechtstreeks of via een rekruteerder aanwerven. Vervolgens, kan je ook online netwerken en sociale media gebruiken om een baan te vinden. Het is belangrijk om steeds te blijven netwerken in deze onzekere tijden. 

Coronavirus en werkloosheid
Coronavirus en werkloosheid

Zorg voor jezelf 

De stress om je werk te verliezen en werkloos te zijn kan je welzijn aantasten en je vatbaarder maken voor geestelijke gezondheidsproblemen. Het is nu meer dan ooit belangrijk om voor jezelf te zorgen. Laat je zoektocht naar een baan je niet opslokken. Maak tijd voor plezier, rust en ontspanning, wat je ook nieuw leven inblaast. Je zoektocht naar een baan zal effectiever zijn als je mentaal, emotioneel en fysiek op je best bent. Daarnaast, heeft slaap een grote invloed op je stemming en productiviteit. Zorg ervoor dat je elke nacht tussen de zeven en acht uur slaapt. Het zal je helpen om je stress onder controle te houden en je focus te behouden tijdens je zoektocht naar een baan.

Wees flexibel met nieuwe kansen
Wees flexibel met nieuwe kansen

Wees flexibel met nieuwe kansen

Je kunt dit seizoen gebruiken om je vaardigheden aan te scherpen of een nieuw talent te leren. Er zijn veel gratis of betaalbare online hulpmiddelen die je kan gebruiken. Ben je gespecialiseerd in arbeid en gezondheid en wil je jouw kansen uitbreiden of wens je om een professional in dit gebied te worden? Dan kan je zeker eens een kijkje nemen naar de vacatures op Co2work. Daarnaast, is dit ook een goed moment om je cv opnieuw te evalueren en bij te werken op basis van je doelen. Onthoud altijd dat je cv, je LinkedIn-profiel en zelfs de manier waarop je prioriteit geeft aan wie je in je netwerk wilt hebben, allemaal op een lijn moeten liggen met je werkdoelen. 

Door admin