gebruik-supplementen

Begin jij al last te krijgen van de winterdip? In de herfst en winter voelen veel mensen zich iets minder fit. De donkere dagen zorgen ervoor dat je geen zin hebt om uit bed te komen, maar ook krijg je een stuk minder vitamines binnen door het vele binnen zitten. Je weerstand kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Maar welke supplementen heb je nodig voor een goed immuunsysteem? Hieronder vind je een lijst van vitamines en mineralen die je weerstand een boost geven. 

Zijn supplementen noodzakelijk?

Nee, als je gezond en gevarieerd eet, genoeg beweegt en voldoende slaapt, is het niet nodig om supplementen te nemen. Met een gezonde levensstijl kom je dus al heel ver. 

We proberen allemaal zo gezond mogelijk te leven, maar toch lukt dit niet altijd. In de herfst en winter krijg je bijvoorbeeld te weinig vitamine D binnen, waardoor je sneller moe bent. Voedingssupplementen zorgen ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Bovendien geven ze je immuunsysteem een boost en zorgen ervoor dat je minder snel ziek wordt. 

Welke vitamines en mineralen zijn belangrijk voor de weerstand?

Er zijn heel veel soorten voedingssupplementen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D, magnesium, maar ook aan probiotica supplementen. Welke zijn nu belangrijk voor de weerstand? 

Er zijn in totaal 13 soorten vitaminen met allemaal hun eigen kenmerken en werking. Daarnaast heb je ook mineralen nodig voor een optimale werking van het immuunsysteem. 

Deze vitamines en mineralen ondersteunen een goede weerstand.

Vitamines:

  • A
  • B6
  • B12
  • C
  • D

Mineralen:

  • Zink
  • IJzer
  • Koper
  •  Selenium
Gebruik extra vitmine

Wat zijn de beste supplementen voor de weerstand?

Supplementen kunnen je weerstand een boost geven, maar wat zijn de beste vitamine- en mineralensupplementen? Het is belangrijk om van tevoren te bepalen welke vitamines en/of mineralen je daadwerkelijk nodig hebt. Het heeft namelijk geen zin om supplementen te slikken als je al genoeg van het stofje binnenkrijgt. Slik bijvoorbeeld vitamine D als je te weinig buiten komt. 
Maar je kunt ook andere supplementen kopen, zoals multivitamine. Multivitamine is handig als je niet een specifiek tekort hebt, maar wel graag je immuunsysteem wilt boosten.

Door admin